Onderzoek

 

Apemanagement doet zelf onderzoek naar de basale drijfveren van ons gedrag.

Om antwoord te vinden op vragen als: Is samenwerken een aangeboren instinct en

Wat zijn de basale voorwaarden voor een goede samenwerking doen hij en zijn collega’s gedragsonderzoek bij chimpansees en gorilla’s.

Het onderzoek naar de drijfveren van pestgedrag heeft voor het onderwijs reeds concrete hulpmiddelen opgeleverd om dit gedrag effectiever te herkennen.  

Workshop

Lezingen

Thema’s

Onderzoek

Media

Publicaties

Links

Wie zijn wij

Trainers

Home

Onderzoek Social media

 

Het doel van dit onderzoek van Apemanagement is te kijken op welke wijze attitudes van docenten en leerlingen het gebruik van de smartphone/tablet in opleidingen kunnen belemmeren en/of bevorderen.

De opzet is een attitudeonderzoek bij leerlingen en leerkrachten van de secretariële opleidingen op het ROC.

Onderzoek Pesten

 

Er wordt veel onderzoek gedaan naar pestgedrag. Maar veel van dit onderzoek richt zich op de registratie (kwantitatief) van pesten of de gevolgen van pesten.

Belangrijke onderzoeksvragen zijn:

Wat zijn de basale oorzaken en drijfveren achter pesten?

Wat is de invloed van de houding en gedrag van de leerkracht op pesten in de schoolklas?

Om antwoord op deze vragen te krijgen werken we samen met de Radboud Universiteit en zijn we in 2013 met onderzoek gestart.

Onderzoek

Samenwerken

 

Samen met de chimpansees Sonja, Caroline en Jana uit Safaripark Beekse Bergen werkt Apemanagement aan een onderzoek naar de basisvoorwaarden voor een goede samenwerking. Het onderzoek vertelt waarom dit zo lastig is. Het is de vraag of samenwerken eigenlijk wel zo natuurlijk en zelfsprekend is als vaak wordt gedacht.

De experimenten worden opgezet als verrijking voor de chimpansees, zij kunnen zelf kiezen of ze meedoen aan het onderzoek.

C o n t a c t

Twitter icon lichtblauw grootTwitter icon lichtblauw groot